Questions-answers Interview All records

1

Сироватко Олег, 1ua user
Олег Сироватко
Topic: Спортивне життя
Турніки та бруси замість цигарок та алкоголю

Минулої суботи на території ДЮСШ відбулися вперше в історії нашого району змагання з Street Workout – вуличного спорту. Що це таке спитаєте ви? Це новий рух, що набуває популярності останні 2 роки серед молодого покоління. Головна особливість такого спорту в тому, що для занять використовуються не лише турніки, але й різні конструкції, що дають змогу тренувати м'язи та гнучкість тіла – забори, навіси, дерева тощо. Не заради забави, а заради спортивного руху молодь активно ділиться відеороликами та фото з нових елементів вправ. В інтернеті створені цілі групи, де учасники діляться власними досягненнями, дають поради для бажаючих вчитися. Вони розуміють, що випити пива на вулиці і викурить пачку цигарок – це вже не модно. Їм подобається, що дівчата звертають на них більше уваги, вони не соромляться свого тіла, почувають себе більш впевненими в очах сторонніх.
Ідея проведення змагань виникла ще на початку літа, та проведення все-таки змістилось до початку осені, коли учасники за літо більш повно опанували майстерність власних вправ, стали сильнішими.
Отож, день фізкультурника, 10 вересня став символічним днем, що подарував радість тим людям, що прийшли на стадіон. Встановлений гімнастичний турнік силами учасників, бруси і музика – це майже все, що було потрібно в день змагань.
Олег Сироватко, Григорій Будлянський, Андрій Перевера виконували роль суддів, а учасники змагань дивували публіку. Так, дивували, бо іншого слова я просто не підберу. Було 5 заходів учасників змагань: підтягування на перекладині, віджимання на брусах та три вільні вправи. Між ними сім гостей-турнікменів з м. Ніжина демонстрували свою техніку вправ. В силових виступах одразу хочеться відмітити Сергія Мартиненка, що в силових вправах набрав максимум балів. Олег Круковський та Антон Гейко продемонстрували майстерність у виконанні силових обертів та виходів. Здається, вперше в Носівці Олександр Лисенко продемонстрував, як можна перейти бруси від краю до краю, стоячи вертикально на руках догори ногами. Олександр Христенко також запам’ятався силовими виступами на брусах, стійкою під назвою «прапор», за що і отримав 3 – тє місце на турнірі. Сергій Прищепа краще всіх виконував горизонти з різних позицій, що в поєднанні з силовими вправами отримав по балах 2-ге місце в турнірі. Перше місце судді вирішили віддати наймолодшому учаснику – 16 - річному Владиславу Гордіну. Великі оберти у вигляді сонця на перекладині як на руках, так і на ногах, оригінальний підхід в виконанні вправ засвідчили, що у юнака велике спортивне майбутнє.
Незважаючи на палкий азарт, учасники турніру зрозуміли, що абсолютно не важливо, яку сходинку вони посіли у змаганнях, адже головне те, що вони стали сильнішими в своїх очах. Street Workout учить не перемагати суперника, а перемагати самого себе, бути кращим сьогодні, ніж вчора. Омріяна зустріч таки відбулась. Щасливі обличчя учасників змагань були раді також побачити Ніжинських турнікменів, хтось з них встиг познайомитись. Адже попереду будуть нові зустрічі, треба буде обмінятись досвідом, підготовитись до нових виступів, нових звершень…
Олег Сироватко – головний суддя та організатор

15 september 2011

Ip: 92.112.120.174 Topic: Спортивне життя

Да, хлопці збираються в четвер. Колись нас було по 6-7, а зараз більше 20-ти. Велике прохання до тих, хто прийшов пізніше: 7 та 14 березня - створити власну лігу й грати по інших днях (напр. в понеділок), а то тісно якось

17 march 2008

Bimerok
Андрюха
Topic: Спортивне життя
У нас є супер пупер спорткомплекс. Якби не пьяний Артем - то можливо б у мене в минулий четвер, були б цілі ноги )))

17 march 2008


1


  Close  
  Close